Aarden in een druk leven

Aarden in een druk leven

Aarden en hekserij zijn onlosmakelijk verbonden. Hetzelfde als De Aarde en hekserij. Van de week zag ik dat ik blogs heb geschreven over vuur, water en lucht maar dat ik nog niets had geschreven over element aarde. Wat betekent aarde in mijn leven?

Ik heb vaak genoeg aangegeven dat ik slecht ben in aarden en het tot rust komen, misschien is dat de reden dat ik tijdens het schrijven zenuwachtig ben. Aarde is het element dat ik tot nu toe niet zelfstandig in mijn leven heb gebracht. Mijn energie aarden vind ik lastig en van het element zelf word ik een beetje angstig. Het lijkt zo groot, vastberaden en zeker van zijn zaak: iets wat ik totaal niet ben.

Iedereen heeft aarde nodig in zijn leven, het geeft je rust maar het zorgt er ook voor dat je in balans bent. Die connectie met het element vind ik in de mensen en objecten om mij heen. Om te gronden ga ik regelmatig naar het bos. Wanneer ik daar tegen een boom aan ga zitten maakt het niet uit hoe groot mijn schild is: ik kom tot rust. Op dat moment neemt de boom de regie over.

Hetzelfde met mijn vriend. Eigenlijk wilde ik dat hij de gastblog over aarde schreef, want het is zijn element. Wanneer ik denk aan het element in mijn leven, komt het voornamelijk uit hem. Hij is de rust die mij met twee voeten op de grond houd; hij is degene die zegt dat ik vaker moet mediteren; hij is voor mij een van de vele verpersoonlijkingen van het element aarde.

Dit zorgt tegelijkertijd voor een probleem. Ik weet dat ik de aarde nodig ga hebben. Iedereen heeft zijn rust nodig om de donkere maanden door te komen. Nog maar 21 dagen en dan is het Samhain! Ik ga de rust van de aarde nodig hebben om te wachten op het licht in het nieuwe jaar. Maar in alle eerlijkheid: ik weet niet zo goed hoe. Het visualiseren dat ik met mijn voeten in de aarde zit helpt, maar het kost mij veel tijd. Tijd die ik, in een druk leven, vaak niet heb. Hoewel een knuffel van de Viking altijd helpt, wil ik het zelf kunnen. Het is mijn magie, het is mijn leven en daardoor ook mijn verantwoordelijkheid om mijzelf rustig te krijgen.

Momenteel ben ik bezig met de tips uit ‘De weg van de Heks’ door Lunadea. Ik heb mij de afgelopen weken gefocust op het afsluiten van mijn omgeving, liever dan te moeten genezen van teveel prikkels. Thuis gaat het afsluiten goed, alleen op mijn werk blijf ik bezig, waardoor ik soms mijzelf vergeet. Als ik dan thuis kom, ben ik volledig uitgeput en overprikkeld. Een lange douche helpt mij dan aarden, ook al gebruik ik dan als hulpmiddel het water.

Mijn vraag is dus eigenlijk: hoe aarden jullie in een druk bestaan? Hoe weet jij jezelf terug te vinden in de chaos van de dag, die als snelle deeltjes om je heen vliegen?

Wees gezegend,

Mirren

 

De rest uit de serie lezen?

Vuur:

Warmte als element

Water:

Het element water

Lucht:

Eik en Blad – Wijsheid met Veren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.