Achtervolgd

Achtervolgd

Het is nog 20 minuten vrijdagavond, dus technisch gezien ben ik op tijd. Ik had een prachtige post voorbereid met mijn huidige kruidenexperiment (letterlijk experiment, geen idee of het gaat werken), maar dat gaat hem niet worden. Want weet je, er is iets dat mij gewoon niet loslaat.

En eigenlijk moet het mij juist loslaten. Ik was onlangs bij mijn beste vriend en ik las op een briefje: “You can’t help everyone, some people are just haunted. So let go.” Hoewel dit klinkt als een lullige opmerking over een slecht persoon, weet ik dat het over zijn ex gaat. Ik weet iets hen achtervolgde toen zij nog samen waren. Omdat ik dit allemaal weet, zou ik het normaal laten gaan, maar er is onlangs iets gebeurd waardoor dat lastig is.

Even voor de duidelijkheid, al mijn vrienden staan mij enorm dicht aan het hart en ik zou hen voor alles willen behoeden. Zo ook dit meisje. Deze meid is het afgelopen jaar een hele goede vriendin van mij geworden. We zijn wat dichter bij elkaar gegroeid en erachter gekomen dat we op veel punten dezelfde dingen leuk vinden. Er is echter het probleem dat ik net uit een depressie kom en zij….. nou ja, niet perse depressief is, maar ze laat zichzelf niet happy zijn. Alsof ze het niet verdient. Nu heeft zij ook een minderwaardigheidsgevoel van hier tot Tokyo, maar er is nog iets.

Voor alle minderjarigen die dit lezen (ten eerste geloof ik niet dat iemand dit daadwerkelijk leest maar liever wel gezegd dan niet) kijk uit. Alcohol is slecht bla bla bla. Niks tot je achttiende en drink verstandig.

Zoals de meeste mensen weten, de grootste openbaringen komen rond drie uur ’s nachts na veel barcardi cola. Zo ook deze openbaring. Het was een gezellig feestje geweest en we zaten met mijn beste vriend en haar in de woonkamer. Ik had net wat runen gelegd voor mijn beste vriend (ook niet doen als je dronken bent en wij waren ver heen) toen ze vroeg of ik ook voor haar runen wilde leggen. Vanwege mijn ingedronken zelfvertrouwen zei ik: Yeah sure, waarom niet?

Nou hierom niet. Er is iets dat haar tegenhoudt. Ik heb de runen gelegd, maar het was nog nooit zo lastig om contact te krijgen. Ik weet niet of het een geest is of iets anders, misschien wel gewoon haarzelf, maar het irriteert me. Ze heeft het moeilijk en ik wil helpen. Er is iets zwarts dat haar tegenhoudt, maar ik weet niet wat het is. Ik bedoel letterlijk zwart. Als ik het visualiseer zie ik iets zwarts om haar heen hangen, maar het is geen depressie. Ik heb in een depressie gezeten en hoewel iedere depressie anders is, weet ik dat dit geen depressie is. Nu heeft ze mij verteld dat ze goede vrienden had die overleden zijn maar ik weet het niet. Er zit iets ongrijpbaars achter haar wat haar tegenhoudt. Ieder normaal mens zou zeggen: dat is haar minderwaardigheidscomplex. Maar het feit dat de Viking, de jongen die geesten ziet en ik alle drie iets zien maar het niet kunnen plaatsen en er eerlijk gezegd zelf de kriebels van krijgen, is niet goed.

Als ik verstandig was zou ik keihard wegrennen. Maar dat ben ik niet. Zij is mijn vriendin. Dus ik doe het niet. Ik merk dat ze moe is in gezuiverde kamers, dus tot die tijd blijf ik sage of wierook branden en steek ik een kaars voor haar aan. En ooit, ooit hoop ik dat ik sterk genoeg ben om haar te helpen, of dat zij zelf sterk genoeg is om er afscheid van te nemen. Toen ik het briefje met ‘Some people are just haunted. So let go’ las, gingen mijn gedachten direct naar haar. Maar weet je, of zij nou haunted is of niet: ik ben stronteigenwijs. Ik ga niet weg. Misschien kan ik niet helpen, nu niet en nooit niet, maar tegen mijn verstand in ren ik ook niet weg.

 

                        Wees gezegend,

                                               Mirren

4 reacties

Wat mooi dat je bij haar blijft. <3 Wat denk ik héél goed voor haar zou zijn is om naar een sjamaan te gaan die haar kan zuiveren. Sjamanen zijn (als ze goed zijn opgeleid) zeer bedreven in het weghalen van zuigende spirits, maar ook in het terughalen van verloren zieledelen. Dat wordt Soul Retrieval genoemd.
Nou denk ik niet dat ze gelijk daar naartoe zou gaan als jij zegt dat het goed voor haar is. Je zou het bijvoorbeeld samen met haar kunnen doen, onder het mom van: super spannend! Ik heb een sessie bij een sjamaan geboekt voor ons tweeën. Ga je mee?
Beetje sneeky, maar dat is vaak wel de manier om zo iemand daar heen te krijgen zonder dat direct de hakken in het zand gaan.

Hoi,

Wat ik niet zo op kan maken uit wat je schrijft is…..heel obvious misschien… maar heb je het haar ook verteld?

Je kan mensen niet helpen als ze niet om je hulp vragen.

En wat gaaf dat je blogt! Duurt een tijdje voordat mensen je weten te vinden, dusse just keep sharing!

Liefs
Monique

Hoi Monique, dank je wel voor je reactie! Hihi ja heel obvious. Nee ik heb de keuze gemaakt om het haar nog niet te vertellen. Ik probeer als gewone vriendin er voor haar te zijn momenteel. Ze heeft heel veel moeite met spirituele onderwerpen en slaat dan volledig dicht.

Wel leuk dat je me gevonden hebt! Ik blog daar niet voor hoor, ik blog zodat ik alles van mij af kan schrijven. De heksenwereld is voor een groentje vaak behoorlijk verwarrend. Wees gezegend, Mirren

Is dit nou niet iets waar we juist bij zouden kunnen helpen? Het is niet of het zwarte ook naar jou of anderen over
gaat of zo? Ik zou ook blijven en met haar kijken wat het kan zijn. Ik denk zelf aan een reading maar het moet bij haar passen.
Het zwarte kun je ook verminderen met jouw licht, om het maar eens zweverig te zeggen. Het gaat haar in ieder geval helpen dat je naast haar staat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.