Astrologie

Astrologie

Voor ik wist wat ik was, vond ik het heel belangrijk dat mijn sterrenbeeld kreeft is. Nu eigenlijk nog steeds wel, ondanks dat ik niet veel doe met astrologie. Met de Chinese astrologietekens heb ik van nature niet zoveel. Ik zat vorige week een beetje te googlen en ik kwam erachter dat de Kelten ook astrologietekens hebben. Volgens de Keltische astrologie ben ik een Wren, oftewel een winterkoninkje. Even heel eerlijk, een winterkoninkje zegt me nog minder dan een os. Maar ik loop op het pad om nieuwe dingen te leren: So here we go!

Ik ben er redelijk zeker van dat ik een echte kreeft ben. Sowieso ben ik echt een waterteken, daar voel ik mij verbonden mee. Binnen mijn vriendengroep verkozen tot degene die het meeste wrok kan koesteren, ik heb een rechtsmatigheidsgevoel dat mij heel vaak in de problemen heeft gestort, ik leef met mijn emoties en ten slotte trek ik mij graag terug in een vertrouwde omgeving. Mijn veilige omgeving is mijn alles. Waarom zou ik anders een heksennaam gebruiken op een onbekende blog? 

Hoewel ik de eigenschappen van een kreeft zo kan opnoemen, moest ik naar de Os en de Winterkoning iets meer onderzoek verrichten.

De Os:

  • Koppig (haha vraag Mijn Viking maar)
  • Eerlijk
  • Betrouwbaar
  • Rusteloos

Ik herken mij in al die eigenschappen. Gisteren nog met de Viking over gehad dat ik wat moet doen om mij te ontspannen, dat vind ik wel bij rusteloos passen. Volgens het internet ben ik een vuur os, dat betekend dat ik altijd klaar sta voor mijn medemens met warmte en advies.

Misschien ben ik achteraf toch niet zo erg een waterteken als dat ik dacht. De laatste jaren heb ik moeten leren om eerst aan mijzelf te denken en dan pas aan anderen. Neen, het gaat nog niet altijd goed. Toch was het een eigenschap die ik hiervoor altijd bij water geplaatst zou hebben.

Winterkoninkje/Wren:

  • Loyaal
  • Passie
  • Verbeeldingskracht
  • Emotioneel

Deze vind ik grappig! Van het Winterkoninkje kan ik je echt alleen vertellen wat ik op het internet heb gelezen, maar het lijkt een beetje alsof hij de Os en de Kreeft verbind. De vogel, zo staat op het internet, migreert amper, als ze een vaste vertrouwde plek hebben gevonden, blijven zij daar. De planeet van het Winterkonikje is de maan. Dat komt overeen met de Kreeft.

Het is fascinerend om te zien dat drie stromingen die zo verschillen, tegelijkertijd zo overeenkomen. Ik herken mij in alle drie. Eerlijk gezegd weet ik niet wat het element van het Winterkoninkje is, maar als het lucht is hoef ik alleen nog maar een astrologiestroming te vinden waar ik een aardeteken ben en dan heb ik kwartet! Ik kan mij er niet bij neerleggen dat mensen van duizenden jaren geleden weten hoe het karakter van mensen van nu in elkaar zit. Dat is prachtig en doodeng. Het laat mij weer een beetje denken alsof alles is voorbestemd, waar ik het vorige keer ook over had.

Ik ga onderzoeken of er nog meer astrologietekens zijn, ik kan me niet voorstellen dat die er niet zijn namelijk. Ik ben wel benieuwd of die net zo overeen komen als die vorige drie.

                        Wees gezegend,

                                               Mirren

4 reacties

Hoi Lunadea, bedankt voor je reactie! De keltische boomkalender klopt ook aardig bij mij. Ik ben een appelboom, die de omschrijving heeft om een vriendelijk gevoelsmens te zijn 🙂

Hey wat interessant om te lezen. Ik vroeg me af hoe je de keltische horoscoop uitrekent. Als ik Google dan kom ik uit op de boom kalender, waarvan ik de appelboom heb. Klopt aardig met de uitleg ervan, misschien bij jou ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.