Beltane 2020

Beltane 2020

Maar de lente wist het niet. Volgens mij heb ik het gedicht al eens eerder genoemd. Het gaat over dat de lente wel begint en groeit, ondanks dat onze wereld stil lijkt te staan. Ik hoop dat iedereen een prachtige Beltane heeft gehad. Dat jullie zijn begonnen met zaaien wat je straks met Lammas wilt oogsten. Voor mij Beltane apart.

Mijn Beltane verliep wat minder goed dan gepland. Op het internet had ik een online ritueel gevonden die ik wilde volgen. Het liep anders. Na 5 minuten had ik geen concentratie om de viering te volgen en  heb ik de video weggeklikt. Het klikte niet met de mensen die er zoveel tijd in hadden gestoken. Ik kon hen gewoon niet volgen. Zo viel op Beltane zelf mijn hoop op een viering weg. Nu hoor ik jullie denken, waarom heb je niet zelf een ritueel voorbereid? Dat is omdat ik de laatste tijd moeite heb met mijn hekserij en magie. Ik vermoed dat dat ook uit de collumns al is gebleken.

Iedere keer wanneer ik onderzoek doe naar hekserij, of mijn grimoire, of de website bijwerk, voelt het alsof ik eerst door een zwarte mist moet. Het kost mij heel veel kracht om bezig te zijn met hekserij. Ik hoopte door een ritueel van een ander te volgen, dat ik een (kleine/nieuwe) start kon maken en weer kon groeien. Dat is tenslotte ook waar Beltane over gaat.

Ik voelde mij gisteren wel anders. Ik was (bij een gebrek aan een ander woord) zweveriger. Relaxter. Ik had het idee dat niets mij boeide en niets greep mijn aandacht. Gisteren heb ik 40% van de dag besteed aan dagdromen en het verzinnen van verhalen en de andere 60% heb ik vooral gelezen.

Op het internet las ik dat meerdere mensen Beltane niet heel uitgebreid gingen vieren, maar ik heb besloten de dag na Beltane wel te vieren. Ik ben een lijst aan het maken van activiteiten die ik wil doen, en ik ga proberen die in kleine stapjes weer in mijn leven te krijgen. Ik wil bijvoorbeeld graag contact met mijn bondgenoten. Het contact zie ik als een einddoel (ook als een nieuw begin, maar voor nu als een einddoel), om het contact te krijgen wil ik eerst weer meer tijd investeren in mijn eigen hekserij. Op deze manier ben ik bezig met het maken van lijstjes. Om later te oogsten wat ik nu met het maken van lijstjes zaai.

Ik hoop dat iedereen die dit leest een geweldige Beltane gehad heeft! Hebben jullie een ritueel gedaan of er op een andere manier bij stil gestaan? En hebben jullie ooit eens meegemaakt waar ik nu doorheen ga? Hoe hebben jullie dat opgelost? Als jullie tips hebben hoor ik het graag.

Wees gezegend,

Mirren

4 reacties

Hoi! Deze blog tegengekomen via facebook. ik herken het wel ook ik voel mij anders als anders. beltane is normaal gesproken bijzonder voor mij omdat je echt ziet dat Moeder Aarde hier haar nieuwe begin maakt. Maar helaas. misschien komt dat dooer die corona. hou vooral vol en hou eer aan jezelf. iedere heks viert op haar eeigen manier en daat kan nooiut iemand van je afpakken.

leuke blog trouwens! Erg jammer dat niemand hierop reageert… het is mooi om te zien dat mensen hier ook dezelfde problemen hebben

Hoihoi!
O dankjewel voor dat compliment! Ik wist helemaal niet dat hij nog rond ging op facebook.
Hihi ik ben blij dat je jou erin herkent, als het een beetje helpt is dat voor mij het belangrijkste. Het pad van een groentje is soms heel eenzaam, maar dat hoeft het niet te zijn. 😉

Ik heb zelf ook geen Beltane gevierd. Normaal voel ik altijd kriebels rond Beltane, van die hoge verwachtingsvolle, blije kriebels, maar die voelde ik dit jaar niet. Echt 0,0! Dus Beltane was een gewone dag, en een paar dagen erna heb ik een wandeling gemaakt en een klein offer in de natuur achtergelaten, om te laten weten dat ik heus de veranderingen wel zie. Meer zat er ook voor mij dit jaar niet in.

Net als met elk jaarfeest hoef je het niet op die ene vaste dag zelf te vieren, trouwens. Jaarfeesten werden van oudsher ook pas gevierd op het moment dat de veranderingen in de natuur duidelijk werden. De kalender zoals we die nu hebben is ook maar een uitvinding van mensen zelf, en word ook pas 300 jaar gebruikt, of zo. Dus dat je jouw Beltane vierde op het moment dat het voor jou goed voelde, is eigenlijk precies zoals je Beltane hoort te vieren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.