Een zoektocht naar jezelf (gastbericht)

Een zoektocht naar jezelf (gastbericht)

Dit jaar is een heel raar jaar geweest. Heel veel goede dingen, spannende gebeurtenissen en het gevoel van thuiskomen, het is allemaal langsgekomen. Ik heb voorgesteld aan Mirren om deze week een bericht te schrijven om eens mijn perspectief te geven op de week. Misschien is het wel een welkome afwisseling en ga ik het wel vaker doen. Laat vooral ook even weten wat je er van vindt.

Ikzelf ben nog niet zo lang bezig om mijn roots te ontdekken. Althans, het zoeken naar mijn verleden is gelukt, maar nu mijzelf nog in spirituele zin. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was. Ik hoorde er net niet bij en hoewel dat best vanuit mijn eigen perceptie erger kan lijken dan het was, zat ik jaren lang niet lekker in mijn vel. Mirren heeft al een paar keer aangegeven dat ik dingen voel. En dat is ook zo. Nooit heb ik geweten wat ik er mee aan moest, en ik schaamde me er voor. Mijn oma gelooft in mij, wetend dat ik het kan. Volgens haar heb ik het weer van haar moeder en oma geërfd, en heeft het mijn eigen moeder overgeslagen. Ik vond het allemaal maar raar en geloofde het niet. Maar toch voelde ik dingen die er niet waren, positief en negatief. Door de nauwe straatjes van wat ooit middeleeuws Amsterdam was, kon ik uren rondlopen en probeerde ik te voelen wat er was gebeurd.

Ik probeerde het te verklaren en wilde zo veel mogelijk leren van elk geloof. Je zal het niet direct zeggen als je me ziet, maar als je beseft dat ik zelfs het Hare Krishna ben gaan onderzoeken, zal het best serieus geweest zijn. De Baghavad Ghita, het heilige boek van de Krishna’s en Hindoes, heeft mij veel geleerd. Alles is van 1 oorsprong, daarom communiceert alles met elkaar. Van bomen tot kevertjes, van hond tot mens, iedereen is verbonden. Dat gaf mij rust en vreemd genoeg voelde dat een beetje als thuiskomen. Maar, zo naïef als ik was op die leeftijd, negeerde ik het. Het bleef wel altijd rondspoken in mijn achterhoofd.

Fast forward naar 4 jaar geleden. Ik ontmoette Mirren. Ik voelde een onmiskenbare aantrekkingskracht, alles viel op zijn plaats. We begonnen te daten en niet lang daarna een relatie, die nog steeds voort gaat. Zij nam mij mee naar Castlefest waar mijn ogen werden geopend. De Wicker van 2017 maakte diepe indruk op me en veranderde me diep van binnen. De puzzelstukjes waren compleet. Helaas was ik er toen maar een dag, dus nam Mirren mij mee naar de Wintereditie van Castlefest, waar ik Lennard AKA Runeraaf ontmoette. Zijn kalmte en nieuwsgierigheid naar mijn verleden herkende ik, ik wist direct dat hij ook zo’n situatie heeft gehad. Hij is prima op zijn pootjes terecht gekomen en sindsdien gaan Mirren en ik elke editie van Castlefest naar hem toe. Even een praatje maken, even checken hoe het gaat en elkaar op de hoogte houden van wat we meegemaakt hebben.

Ik besefte me na de eerste keer al dat ik diep geworteld zat in de Nordics, een verzamelnaam voor Asatru, Odinisme en andere oude heidense geloven uit het noorden. Echter kon ik niet bepaald iets vinden wat er uit sprong. Runeraaf legde voor mij runes en een onbekende kracht viel over mij heen. Een warm bad waarin ik mij heerlijk voelde. Dit was het. Dit is het. Goden spreken zelf niet, daar ben ik heilig (haha, mooie woordgrap) van overtuigd, misschien komt dat door mijn opleiding en opvoeding. De runes wel. Zij spreken vanuit de natuur, de omgeving, de kracht en energie. En misschien zelfs namens de goden.

Mirren steunt mij door dik en dun. Zij begeleid mij in mijn zoektocht naar mijzelf. En dit jaar heeft mij zo veel moois gebracht. Zij leert mij de runes kennen. Ik leer haar energieën te herkennen. Een heidense samenwerking die onze band onverbiddelijk samensmeedt. We vinden kracht en troost bij elkaar en elke dag is een nieuwe stap in de zoektocht.

Vandaag is het de dag van de winterzonnewende, oftewel Yul. Een feest om te vieren dat het donkere verdwijnt en het nieuwe licht herrijst. In mijn zoektocht is dit ook zo. En ik hoop vurig dat dit ook voor jou geldt. Laten we samen vieren dat het Yul is. Vier het met je familie en andere dierbaren.

Ik hoop dat het volgende jaar je ontzettend veel goeds brengt en wie weet spreken we elkaar nog wel eens.

God Yul

2 reacties

Mooi om te lezen hoe de juiste personen altijd op je pad komen, om je weer een stukje van je weg te wijzen (en meelopen).
Ben je ook al bij de vieringen van de Heidenen van de Lage Landen geweest? Dat zal dan ook wel écht iets voor jou zijn!

Nee helaas. Ik werd hier wel voor uitgenodigd en heb gehoord dat de Yul viering gisteren erg mooi was. Volgende keer misschien. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.