Gescheiden maar niet alleen

Gescheiden maar niet alleen

De afgelopen weken heb ik mij zoveel mogelijk buiten de discussies van corona gehouden. Ik ben op de site lekker bezig geweest met Hekserij, ben begonnen in een nieuw grimoire en heb een beetje verjaardagsmagie verloren. Toch voel ik het gemis van samenkomen met gelijkgestemden. Ik trek me aan hen op. Door met hen te spreken merk je dat iedereen zijn eigen specialiteiten heeft binnen hekserij. Als je met mensen erover praat, leer je veel meer dan wanneer je leest.

Ik leer veel beter als ik met mensen praat. Ik kan wel duizend keer over kaarsmagie lezen maar het gaat voor mij pas echt leven wanneer iemand zegt: het is hetzelfde als een verjaardagskaars uitblazen. Nu ben ik twee weken geleden 23 geworden (daarom was er 27 juni geen post) en dit was voor mij het eerste jaar dat ik kaarsmagie beter begrijp. Dit was ook het eerste jaar dat ik geen taart en kaarsjes had. Beetje jammer, maar mijn kans komt nog wel.

Dat terzijde, er zijn veel heksengroepen online. Op facebook heb je Lunadea’s heksenketel en het heksenvuur. Voor pagans in het algemeen heb je de paganfederation.org die op het forum ook een Nederlands gedeelte hebben. En natuurlijk de Heidenen van de Lage Landen. Dit zijn verschillende groepen met mensen die je kunnen helpen. Ook als je geen vraag hebt zijn er vast wel mensen die willen praten over hekserij, want dat is voor groentjes vaak het belangrijkste. We lezen, we horen aan, maar we hebben nog niet altijd precieze vragen. Meer vragen over hekserij in het algemeen, of gewoon praten over het onderwerp. Dat heb ik tenminste, als andere mensen anders zijn dan is dat geen verassing.

Op een festival stap je makkelijker op mensen af, op internet kan de drempel van het schrijven van een bericht juist groter zijn. Daarom vraag ik aan al mijn mede pagans/heksen/en-ander-gespuis, om open te staan voor berichten van groentjes zoals ik. En natuurlijk ben ik zelf ook te bereiken voor iedereen die gezellig wilt kletsen over hekserij.

Buiten dat het makkelijker is om meer te leren wanneer je met mensen praat, krijg je ook adviezen mee. Op de afbeelding legt iemand tarot, tarot leggen kan fout gaan wanneer je niet goed weet wat je aan het doen bent. Je kan hele andere antwoorden krijgen of de kaarten brengen je onbedoeld enorm van slag. Deze waarschuwing staat voor in ieder tarotboek, ik ben begonnen met lezen, daarom weet ik dit. Maar ook zo’n waarschuwing kan een groentje laten twijfelen of te overmoedig maken. Ookal ben je misschien bang dat je niet goed genoeg bent: probeer tijdens de coronaperiode wel bezig te zijn met hekserij.

Iets wat bij mij deze week echt goed werkte was de nieuwe editie van Eik en Blad. Het magazine voor Pagans en heksen van Nederland. Zoek ze op, lees de nieuwe editie, en als je wilt sparren: schroom niet! Mijn inbox staat altijd open. We zijn door corona wel allemaal gescheiden, maar we zijn niet alleen.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.