Goede voornemens en rare dromen

Goede voornemens en rare dromen

Ik hoop dat je meer zekerheid en kracht vind.

Dit is in het kort wat ik toegewenst kreeg voor het nieuwe jaar. Onder het mom van een nieuwe zelfverzekerdheid ga ik ook geen excuses aanbieden voor het missen van de post van vorige week. Want ik had het even nodig, maar ik herinner het mij weer: ik schrijf voor mijzelf. Ik hoop wel dat iedereen een geweldige jaarwisseling heeft gehad en dat alle vingers, tenen, ogen enz. veilig zijn.

Soms zijn er van die onderwerpen waarover je al lang wilt schrijven, maar het ontbreekt je de kennis om er echt iets nuttigs over te zeggen. Als beginnende heks kan je dat gevoel vaak hebben. Je hebt net je eerste boeken gelezen en denkt dan dat je al aardig wat weet over een bepaald onderwerp. Op het moment dat je dan met oudere heksen in gesprek gaat, blijkt het dat je nog heel veel niet weet. Hoe beginnende heksen dan reageren verschilt per persoon. Ik, ik houd mijn mond. Ik laat de oudere heksen kletsen en hoop dat ik er wat vanop steek terwijl ik mijzelf vervloek dat ik ‘betweterig’ probeerde te zijn. Meestal probeer je dat niet, maar ik maak het mijzelf altijd wijs.

Ik ga echter wel een van die onderwerpen aansnijden. Dromen, om precies te zijn. Ik heb een grenzeloos respect voor mensen die dromen kunnen verklaren, of er een richting uit weten te halen. Zelf ben ik nog niet begonnen aan het onderwerp, omdat ik nog veel meer wil leren op de gebieden die mij iets meer trekken, zoals kruiden. Runen gaan bij mij steeds beter. Hoewel ik nog niet altijd alle runen per direct kan opzeggen, heb ik ondertussen enige zekerheid over wat de runen proberen te vertellen.

Maar dromen? Nee, absoluut niet. Ik probeer ze te verklaren maar het blijft heel erg lastig. Neem nou mijn afgelopen nacht:

Ik droomde dat ik in een soort van café zat in een dorp. Ik was daar samen met een paar vrienden.. Op enig moment, zat ik slaapdronken in het café en kwamen mijn oude stagebegeleiders en collega’s binnen. Zij hadden mij gezien maar liepen mij voorbij en gingen even verderop zitten roddelen. Ik besloot met mijn vrienden een heel luid gesprek te voeren over hypocrisie en roddelen over mensen die dat kunnen horen. Dit was een grappig gesprek omdat iedereen al zoveel biertjes ophad dat mijn tafelgenoten in slaap waren gedonderd. Dus ik voerde het eigenlijk met mijzelf. Natuurlijk verstonden mijn oude collega’s dit en kwamen zij op mij af. Terwijl ik daar een ruzie aan het veroorzaken was, ik viel in mijn droom dubbel in slaap. Tijdens dat gesprek dus. En even later ging mijn wekker.

Dus hier komt ie, zo van grotebeer.net:

  • Café – staat voor je algemene aangename sociale activiteiten.
  • Drank – staat niet op de site.
  • Leraar – 4 verschillende betekenissen ik ga voor: opzoek naar goedkeuring.
  • Ruzie – als je droomt dat je ruzie hebt, heb je onaangename ontmoetingen met oude rivalen.
  • Slapen – je maakt een rustige periode mee.
  • Bier – staat op de site maar ik kan me niet herinneren wat ik dronk.

Nu mijn huidige situatie: Ik start als het goed is maandag aan mijn eerste grotemensenbaan. Vanaf nu is dat een woord. Natuurlijk ben ik daar zenuwachtig over dus ik zal nog wel lekker raar slapen de komende tijd. Ik zou mijn huidige droom verklaren als: Ik dacht dat ik opzoek was naar goedkeuring, maar mijn onderbewustzijn laat mij weten dat met de kring die ik nu bij mij heb ik veel meer kan dat ik denk en afscheid moet nemen van het zoeken naar goedkeuring.

Maar weet je wat het leuke is? Ik heb geen idee of dat klopt! Met een andere gekozen woorden, een andere interpretatie, was er iets heel anders uitgekomen. En dat is oké. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is om minder afhankelijk te zijn van de ‘goedkeuring’ van andere heksen. Ik doe het toch allemaal op mijn eigen manier. Geen idee of ik het goed doe, maar ik doe het. Tips zijn natuurlijk altijd nog van harte welkom, maar ik proberen niet meer onzeker te zijn op het moment dat ik die niet krijg. Iedere heks hekst op zijn eigen manier! En dan kom ik bij mijn andere goede voornemen: lekker wat meer heksen. Probeer eens wat nieuwe recepten uit, trial and error. Wat zijn jullie goede voornemens eigenlijk?

Wees gezegend,

Mirren

2 reacties

Als de duiding goed voelt is ie goed denk ik altijd. Symboliek en associaties zijn persoonlijk. Voor iemand met bijv sociale angst kan een café weer wat anders oproepen.
Ik houd van dromen duiden en gebruik ook de verklaringen van de symbolen maar probeer dat met name te combineren met het gevoel dat het gaf.
Jouw duiding is goed als het voor jou klopt.
X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.