Help met zuiveren/reinigen

Help met zuiveren/reinigen

Bij iedereen komt de voorjaarsschoonmaak er weer aan. De Viking is zijn huis aan het opruimen, mensen begonnen het jaar met nieuwe voornemens, een nieuwe periode is van start gegaan. Toch voelt het voor mij niet zo. De afgelopen twee weken zijn voor mij razendsnel voorbij gegaan. In de beginperiode van het zuiveren startte ik met een nieuwe baan. Nog geen 2 weken geleden kreeg ik te horen dat ik een nieuwe baan heb. Eindelijk mijn eigen, grote volwassen mensenbaan.

Na een uitputtende eerste week ging ik zondag naar een concert met een vriendin. Toen mijn trein aankwam op Amsterdam Centraal werd ik gebeld: “Je vader heeft een hartaanval gehad.”. De eerste twee weken van januari, dezelfde die voorbij vlogen, stonden plots doodstil. Ik had mijn vader die avond nog gezien, hij zag er inderdaad niet uit. Maar pap had ons verzekerd dat er niets aan de hand was. Mijn moeder vertelde dat ze in een gillende ambulance onderweg waren naar de OK. Dit is normaal het moment dat ik begin met bidden naar iedereen die maar wilt luisteren. Toch deed ik dit niet. Ik ben ontzettend dankbaar dat hij nog leeft, en dat hij weer gedeeltelijk gezond is, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet uiten. We hadden ook geen tijd om erbij stil te staan, we moesten door.

Toen ik vanochtend wakker werd, verscheen er een stuk van Lunadea op mijn nieuwsoverzicht. Zij had een stuk geschreven over zuivering. Het is niet alsof ik niet vaker gezuiverd heb, maar hoe zuiver je jezelf hiervan? Er zullen altijd littekens in je huid en in je geest blijven zitten. Ik weet ook nog niet of ik mij hiervan wel wil zuiveren. Mijn vader is weer thuis (gelukkig) en krijgt langzaamaan door dat er iets moet veranderen. Hij probeert het echter wel kleiner te maken dan dat het was wanneer mensen ernaar vragen. Waarschijnlijk is dat zijn manier om het te verwerken, maar ik weet eigenlijk niet wat mijn manier is. Toen ik het stuk van Lunadea was besefte mijn heksenintuïtie dat het slim is om te zuiveren. Even alles van mij af laten glijden. Nu heb ik de tips gelezen, maar vraag ik mij af wat de beste manier is om te zuiveren. Wat zouden jullie doen? Ik merk dat ik niet de concentratie heb om mijzelf neutraal te maken, dus ik weet ook niet of dat het zuiveren kan beïnvloeden….Daarom dus mijn hulpvraag aan andere/oudere heksen. Wat kan ik doen?

Eigenlijk zou de post nu klaar moeten zijn, maar net voordat ik hem online wilde gooien met mijn hulpvraag, werd ik gebeld door de moeder van het meisje waarmee ik naar het concert zou gaan. Ditzelfde meisje heb ik eerder beschreven in Achtervolgd. Zij is na die column nog een betere vriendin geworden dan wat zij al was. Haar moeder staat erop dat wij samen naar een concert gaan waar zij met haar dochter heen zou gaan. Dus ik en mijn vriendin i.p.v. zij en haar moeder. Aangezien het vorige concert abrupt eindigde met mij op de trein zetten terug naar huis voor het concert uberhaubt begonnen was. Ik ben ontzettend dankbaar en ik vind het een veel te groot gebaar, maar ik wil deze laatste alinea gebruiken om alle naasten die er voor mij geweest zijn afgelopen weken te bedanken. Op momenten dat je het zelf even niet meer kan, zijn er altijd anderen die je opvangen. Misschien is het wel een teken, dat wanneer ik een column over zuiveren en verder gaan online wil gooien ik gebeld word om een negatieve herinnering te veranderen in een positieve. Misschien zijn we toch niet helemaal alleen.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.