Intuïtie

Intuïtie

“Laat dit alsjeblieft waar zijn, laat dit alsjeblieft waar zijn!” Ik denk dat de Godin de afgelopen week gek van mij is geworden. Mensen hebben soms een onderbuikgevoel dat waar blijkt te zijn. Door heel Nederland is dit verschijnsel bekent als: intuïtie. Misschien is dit een vooroordeel maar volgens mij hebben zo’n beetje alle heksen een verdomd goede intuïtie.

Ik niet. Mijn intuïtie is bijna net zo slecht als mijn richtingsgevoel, en mijn vriendengroep is het erover eens dat zelfs een dode duif een beter richtingsgevoel heeft dan ik. Dus laten we de kracht van mijn intuïtie maar niet bepalen. Ik zit er super vaak naast, en toch had ik de hoop dat wanneer ik mijn pad zou bewandelen mijn intuïtie beter zou worden. Je weet wel, op zo’n magische niet getraind maar disneyfilmachtigtalent manier. Het echte leven is helaas niet zo.

Dit laat mij soms een slechte heks voelen. Als alle goede heksen namelijk een goede intuïtie hebben, ben ik dan fake? Ben ik helemaal geen goede heks? Juist wanneer je over jezelf twijfelt, probeer je allemaal dingen te vinden waar je gelijk in kan hebben. Vanavond eten we lasagne, die man verderop in de tram heeft een rotdag, ik weet zeker dat het vandaag niet gaat regenen. Je begrijpt het wel, allemaal van die kleine dingen. Sinds kort heb ik echter een gok die wat groter is. Mijn broer en mijn schoonzus krijgen bijvoorbeeld binnenkort een baby. Bij de babyshower heb ik 12 september ingevuld. Ik wist honderd procent zeker dat hij de twaalfde moest komen. Ik wist het zelfs zo zeker, dat ik het gevoel had alsof het mij magisch ingefluisterd was. 3x raden, het is dertien september en ik ben nog steeds niet voor de tweede keer tante. Hoe vaak ik de Godin ook heb gebeden om gelijk, mijn intuïtie zat er weer naast.

Het is raar dat zoiets onbenulligs je zo slecht over jezelf kan laten voelen. Intuïtie kan je trainen, waarom doe ik dat dan niet? Ergens omdat ik ook geloof dat het goed is om geen goede intuïtie te hebben. Ik ben al onhandig, lomp en spreek voordat ik denk. Een slechte  intuïtie past daar best goed bij. Verder breek ik ook het vooroordeel ermee dat alle heksen een goede intuïtie moeten hebben. Misschien wordt mijn  intuïtie beter wanneer ik mijn pad verder loop, maar ik weet het niet. En dat is oké.

Dat laatste is iets wat ieder groentje moet weten, het is oké om iets niet te kunnen of ergens slecht in te zijn. Je kan het trainen. Niemand skiet gelijk de zwarte piste (behalve als je geen hersens of echt geen keuze hebt). Het is iets wat je van veel oudere heksen zult horen, die vinden ook dat het oké is. Maar in alle eerlijkheid, ik geloof ze nooit. Zij kunnen zeggen dat het oké is, maar zij zijn al heel ver, ik kijk al tegen hen op. Wat zij zeggen klinkt mij allemaal heel logisch, want zij hebben meer antwoorden dan ik heb op dit moment.

Aan die antwoorden werk ik al. Misschien verbeterd mijn intuïtie ooit nog, maar het is geen must. Ik ga mij eerst focussen op onderdelen van de hekserij waar ik mij goed bij voel, runen en kruiden. Bedenk voor jezelf altijd wat je leuk vind en ontwikkel dat. De rest komt later wel. En wil je het echt per direct hebben? Dan kan je de Godin altijd smeken: Laat het alsjeblieft waar zijn!

 

                        Wees Gezegend,

                                               Mirren

3 reacties

Hallo Mirren, wat goed dat je dit voor jezelf schrijft. Ik hoop echt dat dit dagboek jou kan helpen om jezelf te vinden. En ik vind het leuk om zo’n belevenis vanuit een andere hoek te zien. Veel succes! Feline

Elke gevorderde heks is ook een beginnend heks geweest. Ik had ook geen goede intuïtie en nu negeer ik het ook veel vaker om dan achteraf pas te ontdekken dat ik het had kunnen weten als ik mijn gevoel had gevolgd.
Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer niet tegen al die gevorderde heksen op te kijken, maar kijk naar jouw eigen talenten. Je zegt het zelf ook: je bent goed met runen en leert de kruiden kennen. En weet je: dat vind ik echt super tof van jou! Want runen zijn niet gemakkelijk en zijn voor de meeste beginnende heksen echt abracadabra en niet meer dan streepjes waar totaal niets van te maken is. En kruiden worden door de meeste beginnende heksen ook terzijde geschoven omdat je daar niet zomaar mee moet dokteren zonder te weten wat je doet. Dat jij daar al het vertrouwen in hebt om er mee te werken getuigt van jouw zelfvertrouwen daarin.
So what dat je soms onhandig, lomp en zonder feilloze intuïtie zit. Dat maakt je niet minder heks dan een ander.
En oh ja… dit wil ik ook nog heel graag tegen jou zeggen: zo lang je jezelf blijft omschrijven als lomp en klungelig, zal het waarheid zijn. Woorden hebben kracht! Dus kijk eens naar het verhaal dat je over jezelf vertelt, hoe je jezelf omschrijft, en probeer dat steeds bij te schaven naar een mooi en positief verhaal. Als je dat nieuwe verhaal doorvoelt, zal dát de waarheid zijn <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.