Kruiden

Kruiden

“Ik slaap altijd met een beetje lavendel onder mijn kussen.” Ze keek mij raar aan. “Weet je zeker dat dat helpt? Ik heb al heel veel huisartsen gezien vanwege mijn slaapprobleem en niemand kan mijn nachtmerries verhelpen.” Hoewel ik het meisje nog niet zolang kende, rees in mijn hoofd de volgende vraag: “Vertrouw je mij?” 

De vriendin van mijn danspartner is ook een goede kennis van mij. In de paar weken van het afgelopen dansseizoen heb ik haar een stuk beter leren kennen. Nu weet ik niet alleen hoe ze heet, maar ook wat ze gestudeerd heeft, wat ze voor een werk doet en dat ze aan de lopende band nachtmerries heeft. Voor die nachtmerries heeft ze al vaak genoeg dokters bezocht, maar toen ik het aan haar vroeg, bleek ze nog nooit met lavendel geslapen te hebben.

Zelf heb ik al jaren slaapproblemen en slaap ik bijna niet meer zonder lavendel onder mijn kussen. Behalve bij de Viking dan, maar die laat mij zo ontspannen dat het redelijk hetzelfde effect heeft. Toen ik achter haar slaapproblemen kwam was ik enorm nieuwsgierig naar wat zij allemaal geprobeerd had. Het bleken vooral medicijnen te zijn. Hoewel ik zelf ook medicijnen slik en absoluut niet tegen de moderne wetenschap ben, vond ik het jammer om te horen dat ze (zeker omdat de medicijnen niet werken) nooit kruiden had geprobeerd.

Kruiden zijn niet makkelijk. Ze zijn lastig te doorgronden en zeker verkeerde afmetingen kunnen veel problemen veroorzaken. Kruiden hebben mij echter altijd al aangesproken. Mijn kleine kruidenexperimentje zoals ik het de vorige keer al noemde is een zorgvuldig afgemeten combinatie van lavendel en salie. Er bestaan vele kruiden tegen nachtmerries als je alle boeken moet geloven. Momenteel heb ik nog niet alles uitgeprobeerd en daarom koos ik voor salie en lavendel.

Lavendel: Ik heb bewust voor lavendel gekozen. Ten eerste helpt het mij al jaren met inslapen, waar ik sinds kinds al moeite mee heb, en het staat welbekend als een kalmerend kruid. Zelf gebruik ik gedroogd lavendelkruid sinds mijn kamer op de noordkant iedere lavendelplant in mijn kamer heeft vermoord. Gedroogde lavendel zit in een zakje onder mijn kussen. Naast nachtmerries helpt lavendel ook tegen: spanningen, depressie, beschermend tegen negatieve energieën en pijnstillend.

Salie: Salie is een heel bekend kruid in de heksenwereld. Misschien wel bekender dan lavendel. Ik heb ervoor gekozen om salie te gebruiken omdat het meestal een kruid is dat gebruikt wordt voor het reinigen. Ik weet dat dit meisje meerdere nachtmerries heeft door spanningen die haar blijven achtervolgen. Welke spanningen, dat weet ik niet. Maar ik heb voor een beschermend kruid gekozen in de hoop dat zij beschermd wordt.

Deze kruiden heb ik bij elkaar gegooid in een schaaltje en door elkaar geroerd. 2/3 bestaat uit lavendel en 1/3 uit salie. Het salie heb ik er puur bijgedaan voor de bescherming. Tijdens het mixen sprak ik het volgende gebed uit:

Godin van het leven, godin van het nacht. Hoor mij aan met al mijn macht. Laat *dit meisje* (naam) bij deze kruiden baten. Laat haar haar nachtmerries achterlaten. Godin van het leven, godin van de nacht, Hoor mij aan met al uw macht. Zo zal het zijn, wees gezegend.

Zondag zal ik het kruidenbundeltje aan het meisje in kwestie geven, dus ik ben heel benieuwd of het zal helpen. Als beginnende heks moet je soms wat uitproberen en volledig op jezelf vertrouwen. Ik ben benieuwd, jullie horen het!

 

Wees gezegend,

Mirren

3 reacties

Wat een mooi ritueel!
Prachtig. De intentie die je meegeeft. En idd de kruiden. Zelf lig ik met een rozenkwarts onder mijn kussen en een kopje thee van steranijs en kaneel doet mij…..zzzzzzzzzoslapen.

Je kennis heeft een goeie aan je.

Hallo Afra!
Oew die thee klinkt erg lekker. Maak je zelf je eigen zakjes of koop je ze in een winkel? Want hoe zorg je er anders voor dat kaneel in een zakje blijft (misschien een hele domme vraag, maar ja het is al laat ;))
Wees gezegend, Mirren

Hi Mirre
Thee met zakjes gebruik ik niet. Ik flikker alles, met beleid en respect, in mijn theepot. Mijn theepot heeft een deksel met roostertje waardoor er geen ingrediënten in mijn kopje belanden. Lekker lang laten trekken.
Ik vind het zo rustgevend om alles te zien drijven in mijn glazen theepotje.
Betoverend.

Ow enne…. Geen rare vragen in hokuspokus land. Ik heb zelf ook nog 100den vragen en vind je vragen herkenbaar . De lezers leren na te gaan hoe zij dingen ervaren. Eclectische heksen leren júist van lezen, zoeken, vragen. Wat past mij en wat niet.
Uitgeleerd in hekserij raak je nooit. Tenminste, die illusie heb ik niet.

)○(

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.