Magische werktuigen

Magische werktuigen

Magische werktuigen vind je in ieder huishouden. Het aanschaffen van magische werktuigen is echt een verslaving. Knuffelstenen, divinatiemethoden, het maakt niet uit wat het is: ik sta altijd te kwijlen in een winkel. Na een aantal jaar als Groentje heb ik een mooie verzameling opgebouwd en vandaag wil ik jullie een inkijkje geven.

 

Knuffelstenen

Veel mensen hebben minimaal één knuffelsteen in huis. Een knuffelsteen is voorwerp die je ook in huis kan hebben zonder dat je bezig bent met hekserij. Ik geef voor bijzondere gebeurtenissen graag knuffelstenen cadeau. Zo heb ik verschillende mensen een knuffelsteen gegeven bij de geboorte van hun kind en toen een vriendin een jaar lang ging reizen, gaf ik haar ook een steen mee.

Ik draag bijna altijd een knuffelsteen in mijn broekzak. Mijn huidige knuffelsteen is een Blauwe Tijgeroog. Blauwe Tijgeroog staat ook bekend als een Valkenoog. Deze steen geeft de drager meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Aangezien ik naast een Groentje ook een beginnend docent ben, ben ik altijd heel blij om iets in mijn zak te hebben dat mij zekerheid geeft. Ook helpt de steen bij studeren en vergroot het de intuïtie. Mijn volwassen leven bestaat uit een baan en een deeltijd studie, waardoor ik de afgelopen periode weinig tijd had om te werken met mijn intuïtie. Ik heb niet gemediteerd en ik heb niet de tijd gehad om bij mijn altaar tot rust te komen. Mijn huidige knuffelsteen blijft mij herinneren dat ik op spiritueel gebied ook tijd voor mijzelf moet maken.

Om de zoveel tijd ‘kies’ ik een nieuwe steen. Dan ga ik voor mijn altaar staan en pak ik de steen die mij dan het meeste aanspreekt. De oude steen reinig ik dan. Het reinigen edelstenen kan op verschillende manieren. Bij mij hebben de stenen een speciaal plekje op mijn altaar, maar je kan ze ook begraven of schoon maken met water. Let er goed op dat jouw steen tegen vocht kan, want sommige stenen kunnen dat juist niet! Daarnaast rook ik de mijne altijd uit met wat wierrook, maar dat brandt over het algemeen toch wel op mijn altaar, zo werk ik lekker efficiënt.

 

Divinatie

Ik ga nooit de deur uit zonder mijn runen. Punt. Zo dat is het einde van dit verhaal. Nee, geintje: naast mijn runen begin ik mijzelf steeds meer te interesseren voor andere methodes om te divineren. De laatste tijd voel ik mij zeer aangetrokken naar het Ogham alfabet en werk ik steeds vaker met het Orakel van Keltische bomen.

Het Orakel van de Keltische bomen werkt vanuit het Boomalfabet. Het alfabet is weer opgebouwd uit de Ogham. De Ogham is de naam voor het oude Keltische schrift. Het verschil tussen mijn boomorakel en bijvoorbeeld Ogham takjes (sticks) weet ik eigenlijk niet zo goed. Aangezien zij met elkaar verweven zijn vind ik het lastig om een verschil uit te leggen. Ik denk dat het verschil zit in de kaarten in het algemeen. Bij de kaarten werk ik zelf eerder met de afbeelding van de bomen. Bij de Ogham sticks neem ik aan dat je met de symbolen werkt. Ik weet het niet zo goed, want Ogham sticks staan al heel lang boven aan mijn verlanglijst, maar ze zijn nog niet gemaakt/aangeschaft. Daarnaast werk ik met de kaarten ook met de Forfeda, 5 extra symbolen; ik denk niet dat je die hebt bij de sticks.

Mijn eerste kennismaking met hekserij was doormiddel van runen. Runen trokken mij al een hele lange tijd en waren dan ook mijn eerste aanschaf qua werktuigen. Runen werden bij de Noord-Europese volkeren gebruikt als communicatiemiddel. Zowel op spiritueel als op schriftelijk gebied. Mijn ‘favoriete’ rune is Raido, het paard. Favoriet is een apart woord hiervoor, maar tot nu toe heb ik iedere keer wanneer ik mijn rune gooi Raido gepakt. Raido staat voor reizen en ik voel dat hij mij probeert te begeleiden bij de spirituele reis van het heks zijn.

 

Diversen

Als allerlaatst zou ik een paar speciale ‘werktuigen’ willen benoemen. Namelijk mijn Athame en mijn Keltische armband.

Mijn Athame heb ik ooit van de Viking gekregen. Het is officieel geen Athame al dient hij mij wel als Athame. Het is een replica van een vrouwenmesje uit de bronstijd. Uiteraard is de mijne ook van brons.  Hij heeft geen dubbele snijkant, maar ik gebruik hem voornamelijk om mijn energie te richten, omdat ik daar nogal moeite mee heb. Tijdens mijn laatste ritueel kwam ik erachter dat hij niet meer helemaal lekker in de hand ligt, maar hij voelt nog te vertrouwd om er afscheid van te nemen.

Iets wat mij iedere keer weer beangstigd is mijn magneetarmband. Op het internet staan veel onderzoeken over magneetsieraden. Zij zouden helpen met pijn maar ook met het channelen van energie. Ik heb mijn armband een aantal keer gedragen tijdens korte meditaties en tijdens kleine riten. Ik word er echter enorm licht in mijn hoofd van en een beetje draaierig. Hierdoor ben ik gestopt met het dragen van mijn magneetarmband. Op mij heeft het dragen van een magneetarmband zeker effect, maar helaas alleen niet zo positief.

 

Vandaag heb ik jullie een inkijkje gegeven in mijn attributenkist. Ik merk dat ik als Groentje helemaal blij wordt van een aanvulling, maar ook dat een miskoop doe wanneer ik niet goed naar mijn gevoel luister. Nu ben ik wel benieuwd, wat is jullie mooiste aankoop geweest? Of hebben jullie ook een koop dat achteraf een miskoop bleek te zijn?

 

Wees gezegend,

Mirren

 

Informatie Edelstenen

https://www.semoea.nl/edelstenen/tijgeroog.htmlv

https://www.edelstenenfee.nl/c-4482453/tijgeroog/

https://www.edelstenenenmineralen.nl/edelstenen-v/valkenoog/

https://www.edelstenenenmineralen.nl/edelstenen-informatie/edelstenen-reinigen-en-opladen/

https://www.semoea.nl/werking-edelsteentherapie/hoe-maak-je-edelstenen-schoon.html

Informatie Divinatie

Hidalgo, S. (2017). Het orakel van de Keltische bomen (1ste editie). Deltas/Chantecler.

Kynes, S. (2013). Llewellyn’s Complete Book of Correspondences. Llewellyn Worldwide, Limited.

Sonnenberg, P. (2013). Werken met de kracht van runen (1ste editie). Schors V.O.F., Uitgeverij.

https://www.anahata-assen.nl/spirituele-informatie/ogham-keltisch-boomorakel/

https://www.thegiftofmagic.nl/ogham-sticks?search=orakel

https://www.wortel-en-cruydt.nl/webshop/boeken-en-orakels/orakelsentarot/detail/245/orakel-van-de-keltische-bomen.html

Informatie Diversen

https://energetix-jewelry.webnode.nl/veel-gestelde-vragen/

https://spiru.nl/categorie/spirituele-sieraden/magnetische-sieraden/

https://melissajanelee.com/the-benefits-of-wearing-a-magnetic-bracelet/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.