Munt en Midzomer

Munt en Midzomer

Ik heb een muntthee verslaving. Het is erg,  maar ik houd niet normaal veel van verse muntthee en een beetje honing. Echt heerlijk. Normaal als ik thee wilt, fiets ik naar mijn zus en haal ik daar iets van haar (ondertussen struik) muntplant af. Vandaag heb ik er zelf maar een in de aarde gezet, omdat alles dat ik in een pot plantte dood ging.

Op het moment dat ik de munt aan het plantten was, voelde ik een warme zomerzon op mijn schouders, wat heel apart is, aangezien de tuin in het noorden ligt en dus ook niet altijd zon heeft. En toen bedacht ik het mij. Ik was op het warmste deel van de dag, op de langste dag van het jaar, buiten munt aan het planten.

Er zal nu een heel groot deel van de lezers zijn die denken: oké so what? Maar ik hoop dat er ook een klein aantal (desnoods 1) is die dat besef niet gek vindt. Ik verwonderde mij er gewoon over. En dat is ook hekserij. Hekserij gaat niet alleen over spreuken, wensen en magie maar veelal gewoon over verwondering. Bijvoorbeeld op het landelijke nieuws kwam een artikel over dat mensen nu ineens massaal een app gebruiken om planten in de buurt te scannen en te kijken wat het is. Dit doen zij omdat zij nu meer naar buiten gaan en beter gaan kijken naar de natuur om ons heen. Ook zij zijn bezig met verwondering.

Dat is toch heerlijk?! Zo is het voor sommigen van ons ook begonnen, beter gaan kijken naar de wereld om ons heen. Toen erachter komen dat we dingen zien, voelen of ruiken waarvan andere mensen ze niet zien. Door dit artikel dacht ik al gauw: yes, meer mensen gaan eindelijk kijken naar de natuur. Steeds meer mensen komen terug bij hun wortels op deze manier. We leren weer gewoon te genieten van de natuur om ons heen. En dat vind ik heerlijk.

Even terugkomend op mijn thee en de natuur om ons heen. Ik besef me net dat muntthee ook een van de theesoorten is die van nature bij Midzomer hoort. Want ja, dat is het ook vandaag. Vandaag wordt midzomer gevierd. De langste dag van het jaar wordt dit jaar wat eerder gevierd vanwege het schrikkeljaar. Ik hoop dat jullie allemaal een geweldige midzomer hebben. Het stuk van vandaag wordt niet zo lang, ik ga lekker naar buiten. Vanavond wil ik het ritueel van de Stonehenge volgen, omdat ik nooit de kans heb om er zelf heen te gaan, en ik eigenlijk niet zoveel tijd had om dit voor te bereiden. Misschien zie ik een paar van jullie daar online.

Hoe je midzomer ook viert, wanneer je het ook viert, maak er een geweldige dag van. Ik zal een kopje muntthee op jullie allemaal drinken. In de hoop dat jullie, net als duizenden andere Nederlanders, vandaag de kans hebben om lekker naar buiten te gaan.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.