Paarse ‘open’ deuren

Paarse ‘open’ deuren

“Ze waren compleet neutraal. Ik voelde helemaal niets. Ze hadden door wat ik deed en blokten mijn energie direct.” zei De Viking. Diep vanbinnen betrapte ik mij erop dat ik spijt had dat ik er niet bij was geweest.

Het pad der Hekserij is niet eenzaam.  Op Facebook en het internet zijn er genoeg mensen met dezelfde interesses als jij. Het instapniveau op het internet ligt niet erg hoog. Er zijn altijd wel mensen die willen afspreken of je willen helpen. In het echte leven ligt het instapniveau helaas niet zo laag.

Natuurlijk zijn er de ‘paarse deuren’, maar hoeveel heksen in Nederland hebben er daadwerkelijk een paarse deur? In mijn hele leven heb ik nog geen enkele paarse voordeur gezien. En wat als ik wel een paarse voordeur had gezien? Wat als ik had aangeklopt en de mensen hadden gewoon een voorkeur voor de kleur paars, zonder mee te doen aan de ‘rage’ van heksen? Dan zat ik fout en zou ik waarschijnlijk naar een of ander psychisch ziekenhuis gebracht worden omdat ik geloof in heksen en hekserij.

Vanwege de vooroordelen snap ik echt wel waar de drempel vandaan komt. Ik ben geen idioot. Maar toch voelde ik een steek toen ik erachter kwam dat De Viking heksen was tegengekomen. Hij had ze niet aangesproken, maar hij had ze wel gezien: ‘Ja dit waren echte heksen. Ze hadden het symbool van de drievoudige godin en stonden een beetje achteraf bij elkaar. Ik probeerde te voelen of ik iets van hun energie kon peilen en ik werd direct geblokkeerd. Ze wisten dat ik het deed.’

Wij weten dat er heksen wonen in onze omgeving, maar niet alle paarse voordeuren gaan gewillig open. We voelen dat ze er zijn, hun energie voelt anders, maar we weten niet wie het zijn of hoe ze eruit zien. Onze (vooral de mijne eigenlijk) nieuwsgierigheid leidt ertoe dat dat we onze energiebanen open houden om te kijken of wij iets van die andere energie te weten kunnen komen. Altijd zonder succes, want zij weten hun energie veel beter te controleren dan een beginnende heks en haar Viking.

Energetisch peilen (zoals wij dat noemen) is iets waar ik mijzelf steeds vaker op betrap. Ik ben er niet heel goed in, mijn Viking wel heel erg. Op een verjaardag kwam ik een meisje tegen die in haar worden: ‘zo pagan’ was. Ze werd helemaal wild toen zij erachter kwam dat ik mij ook pagan noem en mij interesseer voor hekserij. We hebben het een lange tijd over rituelen gehad, maar aan mijn kant van het gesprek voelde het enorm dood. Ik kreeg heel erg het idee dat onze communicatie niet lekker werkte, alsof zij op AM praatte en ik op FM. Toen ik dit voorlegde aan De Viking, lachte hij mij vierkant uit. Hij wist dondersgoed waar ik het over had. Hij gaf toe dat hij haar energetisch had gepeild en geen greintje van die bepaalde energie voelde die wij bij ‘de onbekende coven’ wel voelen.

Dat meisje heeft later trouwens gezegd dat ik niet voldoe aan haar level van pagan en heks. Misschien zit dit inderdaad wel allemaal in mijn hoofd en is zij een super heks. Maar tot die tijd vertrouw ik op mijn intuïtief en moet ik deze les onthouden: Kennelijk zit niet achter iedere paarse deur een ‘echte’ heks en houden sommige heksen hun paarse deuren liever gesloten.

 

Wees Gezegend,

                                               Mirren

2 reacties

Weer een super eerlijk bericht over jezelf. Blijf vooral kijken naar jezelf en twijfel niet aan de godin, of godinnen, ik weet niet welke tak je aan hangt. Er is een reden dat je je hier mee bezig houd. En die viking van je mag je niet uitlachen. Niet iedereen is goed in peilen. Ik ook niet. Gewoon blijven oefenen.

Hoi Feline!
Wat leuk dat je reageert. Ik probeer nooit te twijfelen tegelijkertijd aan alles te twijfelen, zo ben ik nou eenmaal. Hahah ik zal het tegen De Viking zeggen, hij is een schat hoor en hij bedoelde het ook echt niet slecht.
Wees gezegend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.