Rituelen en Samhain

Rituelen en Samhain

Wat heb ik mij nou weer op mijn hals gehaald? Midden in de drukte van een studie, de huizenjacht en mijn nieuwe baan, moet ik misschien ook nog een ritueel gaan leiden. En letterlijk alle alarmbellen gaan af op het moment dat ik bedenk dat ik het zelf moet doen. Oké, ik ratel, misschien moet ik maar beginnen bij het begin.

Zoals jullie (en ik) weten, weet ik nu ongeveer 2 jaar dat ik een heks ben. Omdat afgelopen Castlefest niet doorging, gingen mijn vrienden en ik zelf kamperen; waarbij ik een klein ritueel in elkaar heb gezet zodat we toch een beetje in de sfeer bleven. Nu is het volgende week Samhain, en ik was weer van plan om een klein ritueel te doen. Gewoon voor mijzelf. Misschien dat De Viking nog mee zou doen maar niet meer dan dat. Nu heb ik tegen een groep verteld dat het mij leuk lijkt om een klein ritueel te doen, waarop iedereen enthousiast ja zei.

Dat was dus niet mijn originele plan. Maar het leek iedereen leuk en goed, en ik heb bij mijn Goden geen idee waar ik een heks vandaan haal een week voor Samhain. Ik ben geen hogepriesteres. Deze blog heet heel bewust: Grimoire van een Groentje. Ik heb niet zoveel kennis als een goede heks. Door mijn drukke dagelijkse leven schiet mijn hekserij erbij in, ik ben al onzeker bij kaarsenmagie! Verschillende heksen hebben tegen mij gezegd dat ik zo goed beschermd wordt door mijn familiars, maar dat zorgt er ook voor dat ik zelf zeer weinig merk van alles dat er om mij heen gebeurd!

Natuurlijk, het ritueel doen met mijn vrienden voelde geweldig. Het was immens mooi om hen uit te nodigen in mijn wereld, de wereld waar ik iedere dag (op wat voor kleine manier dan ook) bij stilsta. Het was genieten om te zien dat zij zich goed voelden bij mij. Er was een eenheid te voelen tussen mij en mijn cirkel, die nog nooit zo sterk was geweest dan op dat moment, waarbij ik hem vooral trok om mijn vrienden te beschermen. Maar ik weet niet of ik dit kan.

De meeste heksen zijn al jaren bezig met hun hekserij. Wie ben ik dan om zo maar te denken dat ik een ritueel kan leiden? O en voor alle duidelijkheid: nog wel op het moment dat de sluier het dunst is! Sinds Lammas/Lughnasadh heeft iedereen zelf zijn eigen onderzoek gedaan. Ik wist allang al dat de meerderheid van de groep een representatie is van een heks of Viking, maar ik heb het hen bewust nooit verteld. Deze keer zal de groep weten wat ik doe en dus ook wanneer ik het fout doe.

Een deel van mij vraagt zich heel bewust af: is Samhain niet veel gevaarlijker om een cirkel te leiden? Wat als ik het fout doe? Maar vooral ook: wat als ik het niet doe en dan enorme spijt krijg? Ik weet niet of ik er klaar voor ben, ik weet wel dat ik niet de kennis heb die hogepriesteressen hebben; maar ik weet ook dat het heel goed voelde vorige keer. Ik ben wel benieuwd, wat denken jullie? Hebben jullie ooit een ritueel geleid of er in een deelgenomen?

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.