Storm en een magisch kastje

Storm en een magisch kastje

Yes! Het heksenkabinet staat online. Momenteel is hij een beetje zielig leeg, met hier en daar een paar passende spinnenwebben op de planken. Het doel van het heksenkabinet is dat het een mooi overzicht wordt van boeken, websites, winkels, spreuken en andere soorten van informatie. Als je zelf gebeden of spreuken hebt die je wilt delen, stuur ze op en dan voeg ik ze toe. Het doel van het kabinet is om de kast te vullen met informatie voor alle komende groentjes. En hé, in iedere grimoire moet een beetje informatie staan, dus waarom niet in deze online versie?

Over informatie gesproken, de afgelopen week ben ik verder gegaan met mijn kruiden experiment. Om een vriendin van mij beter te helpen slapen heb ik een geurzakje gemaakt van lavendel, salie en kamille. De lavendelgeur zorgt voor rust en is een bekende hulp bij slaapproblemen. Salie heb ik gekozen omdat zij regelmatig last heeft van nare dromen (en dus als bescherming daartegen) en kamille koos ik vanwege de rustgevende factor.

In het zakje met kruiden heb ik een spreuk gedaan met de vraag om dit meisje te beschermen en haar te helpen met haar nachtrust. Het zakje heb ik dicht gedaan met 3 knopen, waarbij ik bij iedere knoop een andere gedachte formuleerde om haar nachtrust te beschermen. Vandaag heb ik gevraagd hoe ze de afgelopen week geslapen heeft, ze weet nog niet zeker of het werkt, want ze heeft nog steeds last van dromen máár ze heeft wel lekker geslapen. Ik weet niet of het kwam door mijn geurzakje, maar ik ben wel blij dat ze lekker geslapen heeft.

Ik heb voor geen centimeter geslapen vannacht. Gelukkig las ik op het internet dat ik niet de enige was. Door de sterke maan slaap ik weinig tot niet, terwijl ik overdag wel heel moe ben. Op het internet lees ik dat mensen door de maancyclus juist heel goed of heel slecht slapen. Waarom de ene heks er anders op reageert dan de andere weet ik niet, maar het is zeker iets dat ik nog wil uitzoeken. Aan iedere andere heks die heel slecht slaapt, houd vol, en geniet van de kracht die de maan je geeft.

Als je zondag nog niet helemaal kapot bent, gebruik dan de storm om op te laden. Ik zeg expres als je nog niet helemaal kapot bent, want ik raad het niet aan om te doen als je heel moe bent. Weermagie is gevaarlijk, maar gebruik je de krachten om je heen verstandig en ben je zelf kalm, dan komt het wel goed. Ik raad geen magie aan om de storm te keren, of een spreuk om de elementen te beheersen.  Tot nu toe heb ik geen enkele heks ontmoet die de storm kan controleren, de krachten van de natuur zijn veel groter dan die van ons. Wij moeten die respecteren. Voordat je jezelf met de enorme energieën inlaat, zorg ervoor dat je je huis en haard goed beveiligt hebt. Een zouten cirkel, een heksenfles en jezelf helemaal geaard zijn een mooi startpunt.

Een paar punten die je moet onthouden bij weermagie:

  1. Houd het simpel, zeker als het je eerste keer is. Het gaat om jou en de storm zelf. Door alles wat ik gelezen heb, krijg ik het idee dat het gaat om hoe je jezelf openstelt. Bij het openstellen gaat het niet om grote rituelen, maar om de verbintenis tussen jou en de storm.
  2. Weermagie en in dit geval een storm is onvoorspelbaar. Als je twijfelt doe het niet, neem dan afstand en ga terug naar de research/tekentafel. Werk dus alleen met stormmagie als je je kalm voelt.
  3. Stormen zijn neutraal en sterk. Ze hebben zowel positieve als negatieve energie en zijn vele malen sterker dan wij. Sta klaar om zowel de positieve als negatieve energieën te ontvangen, de een kan namelijk niet zonder de ander. Schrik niet van de negatieve energie die je misschien ontvangt.

Heb een geweldig weekend, ik hoop dat iedereen ook een beetje kan genieten van de maan en de storm.

Wees gezegend,

Mirren

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.