Twee geloven op een kussen, daar staat een kerstboom tussen!

Twee geloven op een kussen, daar staat een kerstboom tussen!

Twee geloven op één kussen, daar slaapt de Duivel tussen.

Dit spreekwoord is algemeen bekend voor ieder die ooit een Nederlandse les gevolgd heeft. En zoals ik vorige week uitgebreid besproken heb, zit ik nog in de bezemkast. Maar wauw! Wat is er een hoop veranderd in mijn leven sinds vorige week.

Allereerst Archeon midwinter, wat was het heerlijk om alle heksen weer te zien! En natuurlijk heb ik ook weer een nieuw boek gescoord. Deze keer bij Wortel en Cruydt vandaan. Voor ik het vergeet, ik wil binnenkort een extra tabblad aan de site maken met recepten, middeltjes, hier en daar wat uitleg en natuurlijk ook mijn favoriete heksenwinkeltjes. Een soort van heksenkabinet aan informatie zeg maar. Maar aangezien ik een groentje ben heb ik nog niet alles. Als je ooit een recept of spreuk hebt uitgevoerd en je denkt: die is geweldig, mail hem alsjeblieft. Ik zet hem er graag bij.

Goed even terug naar het leven, op dinsdag hoorde ik van de Viking dat de nieuwsbrief functie nu eindelijk werkt, dus ik ben heel benieuwd of mensen daar gebruik van maken. En het allerbelangrijkste: MIJN KERSTBOOM STAAT.

Woensdag was ik chef kerstboom en door een foutje met het afzagen hadden we thuis ineens veel meer takken over dan normaal. Een aantal jaar geleden heb ik een winterpentagram gemaakt, en nu heb ik dat met de dennentakken nogmaals gedaan. Ik heb het pentagram even onder de kerstboom gezet om op te laden, en mijn moeder zei dat die daar gewoon mocht blijven staan zolang de kerststal ernaast mocht.

Daarom ook de intro van ‘Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.’ Spreekwoorden zijn allang niet meer allemaal waar. Persoonlijk vind ik deze daar een goed voorbeeld van. Ik ken heksen met een christelijke inslag, ik ken zelfs christenen die zich ook heks noemen. En woensdagavond merkte ik dat alles bij mij thuis ook heel goed kan gaan.

Onze kerststal is namelijk al een tijd overleden. Josef is onthoofd en bij de andere (ja wij hebben er meerdere) is baby Jesus kwijt. Samen met mijn moeder heb ik woensdagavond geshopt voor een nieuwe kerststal. Vooral het gezicht van Maria is belangrijk bij ons thuis. Zij moet een moederlijk lief gezicht hebben, voor alles waar zij voor staat. Het is ons gelukt en nu staan de twee religies vertegenwoordigd onder onze boom. De bannerfoto is van mijn eigen kerstboom, en geef even toe: hij is prachtig toch?

De vorige weken stonden in het teken van respect voor iedereen die in de bezemkast leeft. Mijn leven leek toen ook een beetje stil te staan. Nu is er in één week zoveel veranderd. Ik weet zeker dat de Godin daarbij geholpen heeft. Daarom deze post vol dankbaarheid. Geef de moed niet op. Vooruitgang en hulp komt op de momenten dat je het minst verwacht. Bij twee geloven op 1 kussen, is de Godin bezig de ‘Duivel’ te sussen.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.