Vieren op jouw manier

Vieren op jouw manier

Op het internet staan redelijk wat berichten van mensen die jaarfeesten een paar dagen later vieren. Over het algemeen vier ik de mijne of op de dag zelf, of niet. Imbolc wordt de uitzondering op mijn regel. Aangezien mijn ouders volgende week niet thuis zijn, kan ik een volledig ritueel doen. In de bezemkast houd je automatisch het geluid van alle parkerende auto’s in de gaten. Vorige keer lette ik niet goed op waardoor ik mijn cirkel snel moest afbreken. Ik vond mijn kristallen bol pas twee weken later terug onder mijn bed. Dit jaar kan het dus anders. Er is alleen 1 probleem: wat ga ik doen?

Ik ben ondertussen redelijk gespecialiseerd in kleine gebaren omtoveren tot een Sabbath. Het idee dat ik nu een volledig huis tot mijn beschikking heb en kan doen en laten wat ik wil, brengt mij volledig van mijn apropeau. In verschillende boeken lees ik dat de lenteschoonmaak past bij Imbolc, maar aangezien ik midden in mijn tentamens zit, wil ik zo min mogelijk verplaatsen. Het mag dan wel een Sabbath zijn, maar tijdens mijn tentamenweken is niets belangrijk genoeg om mijn aantekeningen te mogen verplaatsen. Dus de lenteschoonmaak valt af.

Het huis energetisch reinigen zou een goed ritueel kunnen zijn, zeker omdat ik veel stress heb, maar dat doe ik graag wanneer ik de lenteschoonmaak doe. Weer een afvaller dus. Daarentegen kan ik wel het licht verwelkomen door een grote (want hij hoeft niet opeens uitgeblazen te worden) witte kaars te pakken en die volledig op te laten branden. Daarnaast zat ik te denken aan een meditatie, het bereiden van een stress thee uit de Groene Apotheek en het maken van een Brigid’s kruis. Om het helemaal af te maken zat ik te kijken naar de korrelwierrook van The Gift of Magic. Zelf maak ik geen eigen wierrook, dus een jaarfeestpakketje is een geschenk uit de hemel.

Hoe ik het precies wil verweven tot één groot ritueel weet ik nog niet helemaal. Ik denk echter wel dat dit meer dan genoeg plannen zijn om een mooi ritueel te maken. Het is wel spannend, Yule heb ik eigenlijk niet gevierd en mijn Samhain ritueel was, op zijn zachtst gezegd een beetje zielig, dus ik hoop dat dit ritueel beter gaat. Ik weet dat je niet perse een groot ritueel hoeft te hebben, maar ik ben voor het eerst alleen thuis rondom een Sabbath. Waarom zou ik die kans niet pakken?

Mijn huidige plannen:

  • Witte kaars opbranden
  • Wierrook branden
  • Meditatie
  • Thee maken
  • Maken van een Brigid’s kruis
  • Douchen om te reinigen.

Wat gaan jullie doen met Imbolc? Hebben jullie nog ideeën?

Wees gezegend,

Mirren

De korrelwierrook:

https://www.thegiftofmagic.nl/jaarfeest-wierook?search=imbolc

Groene Apotheek:

https://www.bol.com/nl/p/super-groen-groene-apotheek/9200000107559574/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DYA6fkEOU87XS%40u3MK7fvkwAABBE%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D7%26itm_id%3D9200000107559574&bltgh=kEJlMuLqKxGrFH-GGzVPgA.1_8_9.16.ProductTitle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.