Vooruit kijken

Vooruit kijken

Wat een week! Na 8 maanden begin ik ook te leren hoe dit werkt hoor. Na lang twijfelen (lees: heel lang) heb ik besloten om ook een Facebook aan te maken. Ik merkte dat mijn verhalen voor sommige groentjes heel herkenbaar was en ik hoop op deze manier meer groentjes wat herkenbaarheid te kunnen geven. Want zoals de post van vorige week al zei: soms is het nou eenmaal doodeng om een groentje te zijn.

Vrees niet, de blog blijft mijn vaste prioriteit. Ik zal hier nog steeds iedere vrijdag of zaterdag posten, en wanneer je alleen de website volgt, mis je niet veel. Mocht ik om de zoveel tijd een mooie foto maken in het bos, van kristallen, of van een nieuwe boekenaanwinst, zal die ook op de Facebook verschijnen.

Vorige week zondag (de dag dat ik Facebook kreeg) zat ik in een oude boom runen te gooien. Ik stelde geen specifieke vraag, zoals ik geleerd heb dat ik eigenlijk wel moet doen. Ik koos ervoor om dit niet te doen omdat ik momenteel heel veel vragen en wensen heb. Een dierbare in het ziekenhuis, een zoektocht naar een eigen plekje en natuurlijk de corona drukte; nee het is bij mij alleen maar drukker geworden. Ik heb veel om bescherming en hulp gebeden de afgelopen weken.

Op het moment dat ik tegen de boom aanzat en mijn runen gooide, voelde ik voor het eerst in weken even helemaal niets. Geen stress, geen angst en geen zorgen. De boom heeft mij geholpen met aarden, omdat ik daar zelf zo’n moeite mee had. De runen die eruit gekomen zijn waren: Ansuz, Jera en Algiz.

Natuurlijk leert ieder groentje dat divinatie niet een duidelijk en compleet beeld schetst als je geen juiste vragen stelt. Maar dit ging mij niet om een divinatie. Dit deed ik puur voor mijn eigen rust. Dat is wel een lastig onderdeel van divinatie. Ik oefen graag met divinatie, maar ik zou niet weten wat ik van mijzelf wil weten! Daardoor vind ik het heel lastig om vragen te stellen. Ik kies ervoor om aan het einde van de dag runen te gooien, niet om te kijken wat voor een dag het was, maar om te kijken wat voor dag het is geweest. Dat kan ik controleren met mijn herinneringen, dan weet ik gelijk of ik goed bezig ben. 9 van de 10 keer nog niet maar hé, de site heet ook Grimoire van een Groentje.

Zijn jullie bezig met een bepaalde soort van divinatie? Heb je dezelfde problemen of ben je juist hele andere obstakels tegen gekomen?

Wees gezegend,

Mirren

2 reacties

Je hoeft niet per se een vraag te stellen bij divineren. Mijn ‘vraag’ is vrijwel altijd: laat me maar zien wat ik moet weten. Of: geef maar inzicht in mijn huidige situatie.
Een rune aan het einde van de dag als een bevestiging/inzicht van die dag is een heel mooie manier om te betekenis ervan snel te leren kennen! Ik zou het niet als controle van die dag zien, maar als extra inzicht, iets dat je misschien niet bewust hebt gezien/meegemaakt maar onbewust tot je is gekomen.

Hoihoi! Ja dat was inderdaad hetgene wat ik pobeerde te verwoorden, het lukte alleen niet geweldig. Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.