Waar ligt de scheidslijn?

Waar ligt de scheidslijn?

Ik vraag mij af of ik hypocriet ben. Even een situatieschets. Een van mijn collega’s kan helen. Die collega weet ook dat ik weet wat dat is. We hebben eigenlijk het verder nooit over hekserij gehad. Al weet hij volgens mij wel dat ik er op zijn minst geïnteresseerd in ben. Ik weet dat oudere heksen zoiets aanvoelen, maar hij kan zich geweldig afsluiten dus eigenlijk heb ik geen idee.

Een tijdje geleden had een van onze leerlingen een fikse hoofdpijn. Mijn collega heelt via drukpunten op de handen en besloot dat ook bij de leerling te doen. De leerling kent de collega al jaren en vond het niet erg, mijn collega vond het prima, alleen ik vond het apart. Ik was letterlijk de enige die mij niet comfortabel voelde dat mijn collega een leerling hielp. Terwijl het helpen van de leerlingen onze baan is. Maar het feit dat hij dat deed met zijn hekserij maakte mij oncomfortabel.

Nu zeg ik niet dat je mensen niet moet helpen met je hekserij, dat is niet wat ik bedoel. Maar wat ik wel bedoel weet ik eigenlijk ook niet zo goed. Ik vond het lastig om in dezelfde ruimte te zijn waar mijn collega iemand aan het helen was, en ik voelde mij alsof we iets deden wat niet mocht. Misschien komt dat omdat ik na school weer in de bezemkast kruip, misschien is het wel jaloezie. Of misschien trek ik bij mijn hekserij toch de scheidslijn tussen werk en privé.

Ik dagdroom wel eens over het leven in een fantasie/middeleeuwse wereld, eentje waarin ik alles weet van kruiden. En dan wil ik ook mensen helpen. Ik maak nu voor mijn vrienden ook zakjes met kruiden in de hoop dat het rust geeft wanneer ze die onder het kussen leggen (nee dat gaf het niet), of ik mediteer met hen (helpt ook niet want ik kan niet te lang stilzitten dus gaan ze naar mijn Viking). Maar het helen van een leerling vind ik voor mijzelf net een stap te ver gaan.

Ik ben vooral heel benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken. Zouden jullie een collega helen? Of misschien een cliënt? Of vinden jullie dat net als ik toch te privé. Ligt de scheidslijn anders voor mensen in het geheim dan daarbuiten? Waar ligt jullie scheidslijn? Laat me weten wat jullie denken, ik ben heel benieuwd.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.