Onze eigen geschenken

Onze eigen geschenken

Jahoor! Mijn kerstboom is binnen! Mijn eindonderzoek is geschreven en nu kan ik mij eindelijk focussen op dingen die ik belangrijk vind. Warme chocomel en een slechte film met mijn kat op schoot.

Vanochtend werd ik toch wel een beetje teleurgesteld wakker. Ik had erg gehoopt op een gratis vakantie naar Spanje, maar kennelijk heb ik mij toch goed genoeg gedragen. Dat betekend dat ik toch maar in het Natte Nederland moet wachten op de terugkomst van het licht. Daarna heb ik de eerste versie van mijn eindonderzoek afgeschreven en de kerstboom traditiegetrouw samen met mijn vader gehaald.

En over dat laatste wil ik het even hebben. Op mijn tijdlijn zie ik Tomtes voorbijkomen, Kerstbomen en allemaal andere magische voorwerpen. Zelf heb ik gebedsvlaggetjes en geef ik de voorkeur aan een Athame dan aan een wand. Dit zijn allemaal heidense voorwerpen. Iedereen heeft zijn eigen heidense voorwerpen, bij sommige mensen staan die op het Altaar, of als versiering in de kamer. Maar voor mij zijn mijn grootste heidense voorwerpen in mijn huis mijn twee katten.

Mijn meisje ligt altijd bij mij. Mijn bed is namelijk ook haar slaapplek en wanneer ik mij onzeker, bang, boos of op een of andere manier niet alleen voel, is zij altijd dichtbij. Ik voel me veilig en rustig wanneer zij bij mij komt liggen en na een lange tijd bestuderen merk ik dat wanneer zij onrustig is, ze ook echt naar mij toekomt om te aarden. Ook al weet ik niet of katten dat op dezelfde manier doen als wij.

Hetzelfde geld voor mijn dikke. Hij is iets ‘hekseriger’. Dikke heeft het altijd door wanneer ik aan het mediteren ben (of een poging tot zoals jullie vorige keer lazen) een heksenboek lees of met energie speel. Dan komt hij altijd even kijken. Meestal springt hij midden in mijn cirkel of op mijn boek. Ik kan eerlijk zeggen dat ik er niet altijd even blij mee ben eigenlijk…. Ik weet het bijna zeker dat hij het expres doet.

Anyway, terug naar mijn punt. Mijn katten zien waarschijnlijk veel meer dan dat ik denk dat ze zien. Daar ben ik heilig van overtuigd. We weten allemaal dat voorwerpen energie opslaan. Dat is basis heksenkennis denk ik ondertussen. Daarom werken kristallen ook zo goed, leren de runen hun eigenaar kennen en is het nooit handig om in een bol te kijken wanneer je je compleet verschrikkelijk voelt. Maar ik vraag me af hoe vaak wij er eigenlijk bij stilstaan dat wij niet de enige levende wezens zijn die energie kunnen voelen. Want heel eerlijk, zonder deze twee schatten, was ik veel depressiever geweest vroeger.

Eigenlijk is het vandaag heel kort, maar het is waar ik heen wilt. Denk in de tijd van Sinterklaas, van Yule/Joel, Chanoeka, Midwinter, Kerst en hoe je het ook viert niet aan de geschenken die je krijgt, maar de geschenken die je hebt. Mijn katten neem ik nu toevallig als voorbeeld omdat ik de Viking vaker gebruik, maar ook omdat ik dagelijks met mijn katten in een huis zit. Ik voel hun energie aan en zij de mijne. Denk aan je ouders, kinderen, vrienden familie en geliefden die er in deze tijd en de tijd daarvoor altijd voor je zijn. We wachten de terugkomst van het licht af maar tot die tijd houden we ons warm met elkaar.

Wees gezegend,

Mirren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.