Retrogade (Astrologie deel III)

Retrogade (Astrologie deel III)

Op facebook zie ik mensen soms posten over iets dat fout ging en dan zeggen: ‘ach Mercurius is weer bezig.’ Voor iemand die nooit zoveel van astrologie heeft begrepen, is dit wennen. Het is dus tijd voor: Mirren en een reis door de sterren (en planeten).

Google is mijn beste vriend. Volgens Google moet je tijdens de retrogade oppassen met communicatie. Dit onderwerp en alle andere onderwerpen waar Mercurius over heerst, lopen tijdens de retrogade minder soepel.

Op verschillende sites waar ik mijn naslagwerk heb gedaan, wordt gewaarschuwd over het ondertekenen van contracten, moeilijke gesprekken voeren en nieuwe starten maken tijdens deze periode. Dit kun je beter laten.

De start van de vakantie valt dus heel toepasselijk met retrogade. Eindelijk tijd voor mezelf, iets waar ik heel hard aan toe was en de retrogade ons kennelijk tot dwingt. Hoewel veel mensen gedwongen thuis kwamen te zitten, heb ik de afgelopen maanden harder gewerkt dan ooit. Ik wil hiermee niet zeggen dat ik dat erg vond, want ik vind het echt verschrikkelijk. Maar even niet constant mijn mail checken, telefoongesprekken voeren met boze ouders of bedenken hoe je de Franse Revolutie uitlegt via Google Hangout is heerlijk.

Eindelijk vakantie. Het maken van grote beslissingen wordt niet aangeraden tijdens de retrogade. Dat klinkt eigenlijk niet zo slecht. Denk na over wat we geoogst hebben, net als bij Midzomer. Eigenlijk staat astrologie helemaal niet zo los van de andere vormen van hekserij. Dit is misschien een open deur, maar het is dan wel een glazen, want ik loop er iedere keer tegen aan. 

Tot 18 juli wordt ons gevraagd voorzichtig te zijn en back-up plannen te maken. Kijk uit met eerlijke communicatie en met reizen, de retrogade zou je wel eens tegen kunnen zitten. Ik neem de waarschuwing mee naar 18 juli, maar ik zal er niet veel mee doen. Dinsdag gaan De Viking en ik op vakantie: voor het eerst samen kamperen. Als we allebei heelhuids en nog steeds samen terugkomen, hebben we de retrogade overleefd.

Zo zie je maar je bent nooit te jong om te leren. De retrogade van Mercurius komt meerdere keren in het jaar voor. De andere retrogades waar we voor op moeten passen zijn Mars en Venus. Daarover dus volgende keer meer. Voor nu: probeer goed te communiceren, maak een back-up plan maar leef je leven. 

Wees gezegend,

Mirren

Grappig feitje: vorige week werd ik 23 en tijdens mijn geboorte was Mercurius niet in retrogade. Misschien tijd om na te gaan of mijn verjaardagsfeestjes die wel in retrogade vielen anders waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.